Absolwentka Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji (kierunek Żywienie Człowieka i Ocena Żywności ze specjalizacją: dietetyka) na SGGW w Warszawie, gdzie obecnie kończy doktorat na temat żywienia w sporcie w Katedrze Dietetyki. Posiada dyplom zielarza fitoterapeuty Szkoły Medycyny Klasztornej w Katowicach Panewnikach.
Od lat uprawia szermierkę, jest szpadzistką w Kadrze Narodowej Polski. Interesuje się wpływem odżywiania na zdrowie człowieka oraz naturalnymi metodami leczenia opartymi na badaniach naukowych. W pracy ze swoimi podopiecznymi zwraca szczególną uwagę na ich samopoczucie, styl życia i ich osobiste cele.
Współpracuje z lekarzami i innymi specjalistami, pod których opieką znajdują się jej podopieczni. W swojej pracy kładzie nacisk na to żeby odżywianie nie tylko wspierało zdrowie czy odchudzanie, ale również dawało przyjemność i pasowało do stylu życia każdej osoby.
Dzięki indywidualnym zaleceniom żywieniowym pomaga zawodowym sportowcom, osobom zmagającym się z przewlekłymi chorobami (między innymi: hashimoto, endometriozą, insulinoopornością, nadciśnieniem tętniczym, cukrzycą) oraz każdemu, kto chce się lepiej poczuć lub schudnąć.